Mallen & Pluggen

Holthausen Frezen is gespecialiseerd in het produceren van mallen en pluggen voor verschillende toepassingen.

Directmallen kunnen van het originele object gemaakt worden maar het ook een eenvoudige EPS mal of een hoogwaardig CNC gefreesde schuimmal zijn. Vervolgens wordt na het aanbrengen van de epoxy pasta het model gefreesd.

Voor kleine series kan gekozen worden voor mallen uit Tooling block. Tooling block is een hardschuim dat ontwikkeld is om in the frezen en over hele fijne verspanningseigenschappen beschikt. Het is leverbaar in verschillende dichtheden afhankelijk van het gewenste model. De tooling block materialen van het merk SikaBlock® bestaan uit polyurethaan of Epoxy. Epoxy heeft een dichtheid van ±730 kg/m³ en wordt gebruikt voor lay-up tools voor prepreg, hoge temperatuurapplicaties en vacuümvorm mallen. Polyurethaan biedt een gemiddelde tot hoge dichtheid van 1,0 tot 1,7 g/cm³ met een hoge mechanische sterkte en vormvastheid welke bestand zijn tegen lagere temperaturen.

Grote composiet mallen series worden met hoge precisie afgewerkt door ons zusterbedrijf Holthausen Composieten met zeer hoogwaardige sterke lak voor het beste resultaat. De mallen worden voorzien van een gelcoat welke gelamineerd wordt met glasvezel. Gelcoat is een coating op basis van een voorversnelde isoftaalzure polyesterhars, gepigmenteerd met hoogwaardige pigmenten. Alleen met de best geselecteerde materialen wordt gewerkt. Hierdoor kan de mal wel talloze series vervaardigen.

 

   

   

 

Naast mallen maakt Holthausen Frezen uiteraard ook pluggen. Pluggen zijn de contramallen (mal met tegenovergesteld profiel) waar de uiteindelijke mal van wordt gemaakt. Benieuwd waarvan wij mallen en pluggen produceren? Zie hieronder een overzicht van diverse materialen:

  • Polyurethaan block
  • Epoxy block
  • Composiet
  • Multiplex
  • MDF
  • EPS
  • Kunststof
  • Tooling pasta

De mal is van groot belang voor de kwaliteit van het eindproduct. Het uitwerken van een mal/plug behoort tot de specialisaties van ons bedrijf. De productie vindt in een volledige cad-cam omgeving plaats. Er zijn veel mogelijkheden in afwerking welke invloed hebben op de eindfase, dit is afhankelijk van de eisen van de klant. Wij gebruiken een naadloos pasta systeem waarbij Epoxy pasta of Polyurethaan pasta gebruikt word. Het model wordt geschuurd en afgewerkt met een hoogwaardige coating.

 

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op via

+31(0)316-527055
info@holthausenfrezen.nl
Lars Berendsen

Lars Berendsen

Zevenaar

© Copyright Holthausen Frezen